presentatie

 

(self-)service

De meest  effectieve manier van verkopen is nog steeds; de consument zelf laten scheppen. Dat is het minder arbeidsintensief en levert meestal grotere volumes op. "Ik zie alleen maar voordelen", zou je dan meteen zeggen.

Deze manier van werken heeft echter ook een aantal (vooral hygiënische) nadelen. Hygiëne is altijd al een hoofpunt voor ons geweest en is  tijdens de Corona-crisis nóg belangrijker geworden. Gewoon vasthouden, dat kan  nooit kwaad.  

Je kan de klanten natuurlijk ook zelf bedienen of de producten verpakken. Daarover hieronder meer...

bedieningsservice

Je kan de producten op verschillende manieren presenteren.

De meest gekozen methode van winkels, waaraan wij leveren, is het gebruik van stolpen, wekpotten en dergelijke. Een andere manier is het gebruik van schalen met daarover heen een zogenaamde roltopdeksel. Rechthoekige roltopvitrines gebruiken is natuurlijk ook een mogelijkheid. Op de foto's hieronder vindt je daar een aantal voorbeelden van.

Dergelijke presentaties kunnen zowel op een tafel, het middelpunt van de zaak/verkoopruimte, als op de toonbank worden geplaatst.

Je kan ook een stuk van een vaste vitrine vrijmaken. Bij deze methode wijzen we erop dat het niet wenselijk is om het product te koelen en dat het een must is om de presentatie iedere avond af te dekken. Dat geldt trouwens voor iedere 'open' presentatie. Anders is kwaliteitsverlies al snel een feit.

In alle gevallen vult de verkoper een verpakking voor de klant en gebruik daarbij een (wegwerp-)handschoen of een schone tang. Desinfecteer daarbij altijd eerst je handen.

Een nadeel bij bediening is dat dit relatief arbeidsintensief is. Daarin schuilt echter ook meteen een voordeel; jij hebt nu namelijk meer invloed op welke stukken er meegaan én je kan altijd nog één of twee smaakjes extra adviseren. Bovendien maak jij jezelf natuurlijk nog populairder wanneer de klant ziet hoe hygiënisch je werkt. Om nog maar te zwijgen over de klantenbinder die 'persoonlijke aandacht' wordt genoemd...      

verpakken

In plaats van Fudge en Nougats scheppen, biedt verpakken geweldige kansen. Zeker als je dit in combinatie met 'scheppen' doet. Verpakte producten zijn bijna een must als jouw zaak in geschenkpakketten doet. Je kan ervoor kiezen om bij ons de producten in te kopen en deze zelf in te pakken met het materiaal dat je al in huis hebt of haalt. We adviseren daarbij graag. Één goede tip vooraf is sowieso: Sluit de verpakking zo goed mogelijk af en maak er nooit meer dan nodig voor dat specifieke moment!

Daarnaast bieden wij ook een assortiment aan losse en gevulde verpakkingen aan. Het complete overzicht daarvan vindt je op de pagina Bestellen onder VERPAKKINGEN + MORE 21% btw.

Een aantal mogelijkheden van verpakken vind je op de pagina Voorbeelden terug.