aangenaam

"Om te beginnen in december op het twee jaarlijkse Scrooge Festival in onze woonplaats Arcen. We besloten om het een kans te geven, ook nadat hij zelf, wegens drukte was afgehaakt. Doordat we geen geheim maakten van onze plannen, wees een andere bekende ons op een Engelsman in Duitsland (!) die in Fudge deed. Dat sloot natuurlijk mooi aan bij het thema van het festival, 'Londen omstreeks 1850. Na een eerste gesprek in Duitsland waren beide partijen er snel uit. Hij zocht een vertegenwoordiging in Nederland en wij zochten een sprong in het diepe. De eerste klap is een daalder waard; na afloop van het festival hadden we een flink deel van de Pralines verkocht en de Fudge was... uitverkocht. En dat terwijl we po zondagmorgen nog flink wat kilo's hadden bijgehaald. 

Dat gaf stof tot nadenken voor het nieuwe jaar. In 2012 hebben we voorlopig onze baantjes nog aangehouden en zijn we wat gaan pionieren op markten en evenementen in de buurt. Daar hadden we namelijk totaal geen kaas van gegeten. Al doende (en struikelend) leert men snel. Zo vonden we met vallen en opstaan onze weg in evenementenland. Dat najaar is Lei als eerste full time de 'Fudge' in gegaan. Jollie volgde begin 2014. Wat je natuurlijk ten aller tijden wil voorkomen, vooral door de week, is verveling. Daarom tussendoor ook maar meteen een website met webwinkel geopend.

over Fudge-World

 

Wij zijn Jollie en Lei. Samen, nog steeds met verschillende achternamen, maar wel alweer dik 12 jaar Jolei's Fudge-World.

Na diverse beroepsmatige omzwervingen waren we in 2011 op zoek naar een nieuwe uitdaging als zelfstandig ondernemer. Het bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. We stonden voor alles open. Zo ook voor het idee van een vriend die iets met Belgische pralines had. "Die moesten we maar eens op de markt (???) gaan verkopen".

 

Inmiddels laten we onze producten (jawel nog steeds samen met dezelfde partner uit Duitsland) grotendeels exclusief produceren in Engeland. Dit topsegment noemen we 'The Yorkshire Collection'. Een ander deel van ons aanbod, het 'Jolly Good Assortiment' kopen we in de EU en in Engeland in en bieden we in zowel Bulk als Verpakt aan. Door de jaren heen zijn we uitgegroeid tot een bescheiden en exclusieve importeur/groothandel voor winkels en handelaren. Daarnaast zijn we zelf ook nog steeds actief op markten en evenementen in heel Nederland en België. Dat doen we, samen met onze partners, nog altijd met erg veel plezier. Naast de genoemde zakelijke partners zijn we heel veel dank verschuldigd aan al die medewerkers en relaties die ons de afgelopen acht jaren zo geweldig hebben geholpen met alles. Zonder dat netwerk had ons bedrijf nooit kunnen uitgroeien tot wat het nu is. En die groei zetten we voorlopig verder door. Het is namelijk onze passie om nog tot in lengte van jaren zoveel mogelijk mensen te laten genieten van onze heerlijke delicatessen. 

Cheers,

Jollie en Lei